Балотажи в Търговище и Попово, водят сегашните кметове

Балотажи в Търговище и Попово ще има следващата неделя, а в останалите три общини от областта ДПС запазва кметските си места.

Както се очакваше голямата интрига се разигра в областната община Търговище, където настоящият кмет от ГЕРБ д-р Дарин Димитров се изправи в оспорвана битка с областния шеф на ДПС бизнесмена Хамди Илиязов.

След обработка на 100% от протоколите, към 14 часа в понеделник, стана ясно, че Димитров печели 48,43%, което е 13 859 гласа. Илиязов е с 37,36%, което прави вота на 10 693 гласа. Кандидата на БСП и АБВ Рая Матева взе 11,19%, което е 3 202 гласа.

Нажежена беше ситуацията и в община Попово, където сегашният кмет д-р Людмил Веселинов се кандидатира за осми мандат, а срещу него бяха Любомир Гущанов от ГЕРБ и депутатът от ДПС Танер Али.

Веселинов, който е издигнат от Движение Заедно за промяна и зад него са БСП, АБВ, ВМРО и други, почти спечели на първи тур. Привържениците му дори празнуваха победата през нощта след изборите, но сутринта в понеделник се оказало, че не му стигат 8 гласа. Той събра вота на 6 137 души, което прави 49,96%. Кандидата на ГЕРБ е с 3 399 гласа, а Али от ДПС събра 1 571 гласа.

В Омуртаг на поста остава кметът инж. Ешреф Ешрефов, който печели с 65,53%. Кметът на Антоново Хайредин Мехмедов също запазва мястото си с 59,07%. И в община Опака ДПС остава управляваща, но с нов кмет от движението Мехидин Кадиров, който спечели 58,05%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони