Балъков готви изненада с най-опитния вратар

Красимир Балъков може да опита психологически ход с една от най-големите сензации в състава на националния отбор от години насам. Сериозна опция за дебют на 37-годишна възраст на българската врата срещу Англия на „Уембли“ има Христо Иванов. Стражът е твърде добре познат на Бала от общото им време в „Етър“. Иванов е един от най-стабилните български вратари, но досега бе смятан за №2 след Пламен Илиев („Лудогорец“).

Защитата на националния отбор за визитата на „Уембли“ изглежда непоклатима. Част от нея ще е Николай Бодуров. Зачеркнатият поради дисциплинарни проблеми в ЦСКА бранител бе определен от Балъков като неизменна част от тима на България. И е единственият от настоящия тим, който е играл на Острова – във „Фулъм“. Останалите защитници са Антон Недялков („Лудогорец“), Васил Божиков („Слован“) и Страхил Попов („Касъмпаша). В центъра на терена трябва да действат двама типични разбивачи на играта на съперника – Кристиян Малинов (ЦСКА) и Георги Сърмов („Кемниц“).

След като завоюва титулярно място в унгарския „Фехервар“ Георги Миланов е фаворит да действа по дясното крило. Негова алтернатива е Галин Иванов (“Славия“). В лявата зона дебют би трябвало да направи Вандерсон - бразилецът с български паспорт от „Лудогорец“.

Балъков гарантира, че няма да се затваряме на „Уембли“ и ще разчита на двама в атака. Капитанът Ивелин Попов („Ростов“) и Марселиньо („Лудогорец“) ще се въртят на върха на нападението ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ