Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия

Пакетите със 76 кг кокаин, открити в 4 кашона банани от Еквадор. Снимка: МВР

Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

76-те килограма кокаин, скрити в 4 кашона с банани , е трябвало да бъдат доставени в Румъния, но най-вероятно е станала грешка още при натоварването в Еквадор и затова се озовали в склад в Бургас.

„Труд” научи, че това гласи основната версия на разследващите. Някои от тях обаче бяха лаконични, че са работи и по други хипотези, включително и за получател от България. Продължават и проверките на бананите от същата доставка по другите бази в София, Пловдив и Варна на голямата фирма „Интерцитурис”, чиито служители откриха пакетите с наркотик.

Както съобщи „Труд”, кокаинът пътувал с кораб от Еквадор през Италия до Бургас. Общото количество било от 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера. Около 3000 кашона са отпътували за Румъния. Пакетите били опаковани със специално фолио, което не позволявало да се виждат на митническите рентгенови апарати.

Намереният кокаин е изключително чист. Оценява се на около 5 млн. лв., но ако беше стигнал до улични дилъри, стойността му щеше да надхвърли 10 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право