Бандата на Ходжата бие в кръчма, никой не помни

Банда от 10 души нахлува в заведение. Водачът им пресреща младеж и без причина го поваля с юмрук на пода. Започва да го рита зверски в главата, докато спре да мърда. Останалите нападат други посетители в заведението и ги бият и налагат с бутилки.

Сцената от бар в Дивия северозапад, заснета с охранителна камера, бе излъчена днес по Би Ти Ви. Тя се е разиграла преди повече от месец в заведението на Георги Георгиев във врачанското село Селановци. Знае се кои са биячите и кои са пострадалите, но никой не смее на гъкне. Защото целта на нападението не е нито грабеж, нито отмъщение, нито заради спор за булка. Според местните хора погромът е извършен от банда за рекет, която иска “да държи властта в територията”, като всява страх, казват местните жители.

Според тях групата се води от Цветомир Хаджигризов, по прякор Ходжата, който живее в Мизия и работи като охранител. Останалите младежи също са от района, а родителите на някои от тях са полицаи.

Случаят нямаше да има никакви последици, но бандитите не са знаели, че в кръчмата има камери. Когато научили, Ходжата се обадил на управителя и му обещал, че ще пази завинаги заведението без пари, ако записът бъде изтрит. Вчера пред Би Ти Ви Ходжата заяви, че кадрите са фалшиви и той въобще не е бил в заведението при мелето.

Пострадалият младеж, който след боя е лежал по болници, заявил на разпитите, че нищо не помни. От полицията твърдят, че е образувано досъдебно производство и се оправдават с прокуратурата, на която са предадени материалите, но още не е взето решение и няма повдигнати обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право