Бандити задигнаха каса на кмет с оръжие, злато и печат

Неизвестни все още апаши са разбили кметството в монтанското село Сталийска махала и са отмъкнали сейфа на кмета, в който е имало пистолет, златна монета, скъп телефон, документи и печата на селото, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Ударът е бил извършен най-вероятно в нощите срещу събота, неделя или понеделник в центъра на Сталийска махала - на 11 км от Лом.

Бандитите са счупили секретната брава на входа на кметството,след това взломили и 2 вътрешни врати и се вмъкнали в кабинета на кмета Цветан Цветанов / 57 г./ От стаята апашите изнесли метална каса с размери 90/60/60 см., в която местният управник държал боен пистолет "Валтер-Р99" калибър 9 мм с 16 патрона, златна юбилейна монета, малка сума пари, мобилен телефон "Верту", копия на заверени пълномощни и гербовия печат на кметството.

За обира в селото разбрали чак в понеделник сутринта, когато служителките дошли на работа. Веднага е била информирана полицията в Лом, на мястото пристигнала оперативна група и извършила оглед.

„Обирът със сигурност е предварително планиран, крадците са били неколцина, ползвали са и автомобил, защото касата е доста тежка, може би над 200 кг”, коментираха криминалисти.

Цветан Цветанов е втори мандат кмет от ГЕРБ на селото, а семейството му има земеделска и животновъдна ферма и са сред най-големите агростопани в района. „Откакто съм кмет раздавам по-голяма част от заплатата си на местните хора в нужда и изглежда това е насочило крадците към мен. Мислели са, че ще открият много пари в касата, но там имаше само малка сума!”, сподели Цветанов. Преди 2 години апаши са разбили и жилището на дъщерята на Цветан Цветанов в София и са задигнали пари и бижута, но досега крадците не са разкрити, споделиха от семейството. За кражбата на кметската каса е образувано досъдебно производство в полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право