Бандит избяга от ареста и получи нов прякор - Худини (ОБЗОР)

Наказват надзирателите, проспали измъкването на задържания през решетките

Полицията търси под дърво и камък дързък рецидивист, който успя да се измъкне от следствения арест във Велико Търново. Но засега от него няма и следа. Това потвърди вчера наблюдаващият разследването прокурор от Районната прокуратура във Велико Търново Красимир Стайков.

„Никой не ми е докладвал, че е заловен. Все още беглецът се издирва”, каза Стайков специално за „Труд”.

В петък от Областната дирекция на МВР обявиха публично, че издирват Найден Николаев Данаилов на 39 г. от село Раданово, община Полски Тръмбеш. На 9 юли той избягал от следствения арест в областния град, където е бил задържан на 21 юни за множество кражби и грабежи.

Найден бил известен с прякора Папора. Той бил толкова слаб, че основната версия за бягството му е, че се е проврял през тясна пролука между решетките, без да ги огъва. След като тъмничарите отключили килията и видели, че е празна, Найден се сдобил с нов прякор – Худини, по името на американския илюзионист Хари Худини, успявал да се изплъзва от заключени вериги и ковчези. Не е изключено обаче и надзирателите да са спали, докато той си отключва и излиза на свобода.

„В момента се води разследване по чия вина е допуснато бягство на арестант и ще има наказани служители от охраната. Разпоредена е и вътрешна проверка. Незнайно как, но задържаният е излязъл през решетките на ареста”, каза още наблюдаващият прокурор Стайков.

Издирването на Папора-Худиини продължава. Той е висок около 170 см., има черна коса, кафяви очи и татуировки на гърба и раменете. Полицията очаква обаждания с информация за него на тел. 112, 062/ 662 234.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право