Баневи остават в ареста окончателно

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения остават окончателно в ареста, реши Апелативният спецсъд. Според магистратите двамата имат достатъчно финансови възможности, за да организират напускане на страната, ако бъдат на свобода. Освен това контролират фирми на Сейшелите и в Панама, имат и познанства в чужбина. Срещу тях има достатъчно доказателства за пране на пари и данъчни престъпления. Прокуратурата внесе и нов том с доказателства.

“Не сме изненадани, очаквахме това решение”, коментираха минути след произнасянето на съда Баневи. Те призоваха обществото да следи развитието по случая и определиха процеса като “селска вечеринка”.

“Решенията са предварително написани, бяхме наясно, че тази мярка няма да бъде отменена. Всички сме наясно какво е времето - времето е предизборно, има нужда от отклоняване на общественото мнение”, подчерта Банева.

“Огромна част от свидетелите срещу нас са хора, работили в системата на “АКБ Форес”, които по свое желание са подписвали трудови договори и документи, а сега са пресирани да дават показания”, смята Банев, който продължи да се прави на икономист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право