Банкери спасиха дядо от втори удар на „ало” измамници

Снимка: Архив

Пенсионер от Вършец дал 14 600 лева на апашите, те поискали още

Банкови служители от Вършец спасиха част от спестяванията на възрастен мъж, които той се опитал да изтегли, за да даде на телефонни измамници. Часове преди това обаче дядото харизал на апашите над 14 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В сряда сутринта от клона на банка в курортния град се обадили в Районното управление на МВР, че възрастен човек иска да изтегли от сметката си голяма сума пари и най-вероятно е набелязана жертва на престъпници. Служителите на реда тръгнали към банката и на улицата застигнали 78 годишният Димитър Н. При разговора с полицаите дядото разказал, че във вторник вечерта му се обадил непознат, който се представил за служител на МВР и поискал от него да даде наличните си пари, за да бъдат заловени банда измамници край дома му. Старецът сложил в плик 14 600 лева и ги оставил пред портата на двора. Малко по-късно пликът със сумата изчезнал, но мнимият полицай поискал от пенсионера още пари. Затова на сутринта Димитър Н. тръгнал да тегли спестяванията си, но банкерите успели да спасят авоарите му. По случая е образувано досъдебно производство, апашите се издирват. Атаките на измамниците в област Монтана обаче продължават.

На Никулден тяхна жертва е станала и 70-годишна жителка на Монтана. Тодорка М. също била заблудена от непознат, представил се за служител на МВР, че трябва да помогне на полицията с пари за залавяне на престъпници. Жената обаче нямала достатъчно средства и оставила в найлонов плик до контейнер пред дома си 40 лева и около 50 грама златни накити. Само от края на ноември досега в област Монтана са регистрирани седем телефонни измами на възрастни хора, които са дали на апашите 33 540 лева и златни накити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право