Банов иска още 3 млн. лева за НДК

Ремонтът удря рекордните 48 млн. лв

Министърът на културата Боил Банов обяви, че са необходими още 3 млн. лева за довършване на ремонтните дейности в НДК. Досега правителството вече е отпуснало 45 млн. лв. (17 млн. лв. през август 2016 г. и още 28 млн. лв. - на 8 юни тази година).

Министър Банов призна, че има забавяне в ремонта, но увери, че сградата ще бъде напълно готова за Европредседателството на България, което започва на 1-ви януари 2018-а.

Той коментира и темата за обвиненията, които бяха повдигнати към Мирослав Боршош за умишлена безстопанственост. Министърът обясни, че действително има нецелево изразходване на средства. Той бе категоричен, че ако Боршош се окаже невинен, ще го върне на поста изпълнителен директор на НДК.

Вчера в спецзвеното “Антикорупция” бе разпитана и министър Лиляна Павлова. “Дадох показания, такива каквито са моите мотиви и аргументи, които изложих пред Анкетната комисия. Нищо ново и нищо различно”, заяви Павлова пред БНТ.

“Смятам, че като принципал съм предприела всички необходими действия. Нека оставим прокуратурата да си свърши работата”, призова министърът за европредседателството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България