Банско дава луксозна кола

Банско за пореден път ще заложи на атрактивно откриване на ски сезона. Ранно падналият първи сняг изненада приятно любителите на ските и пистите на пиринския курорт вече приемат туристи, но стартът на зимата официално ще бъде даден на 17 декември. Събитието ще включва куп игри и изненади за малки и големи, с което Банско ще се опита да оправдае статута си на един от 25-те най-добри зимни курорти в света.

Звездата на шоуто на Бъндеришка поляна ще е австрийската ски легенда Фриц Щробъл, който и досега държи рекорда за най-бързо спускане по страховитата писта „Щрайф“ в Кицбюел. На зимните олимпийските игри Солт Лейк сити 2002 той триумфира в спускането, а 5 години по-късно ликува със световната титла в отборната надпревара.

В Банско именитият австриец ще се изправи срещу славния Марк Жирардели, петкратен носител на Големия кристален глобус и почетен гражданин на Банско. В отборите на двамата ще има и по 20 любители.

Най-добрият от аматьорите ще спечели сезонна ски карта за пирински курорт. Награди ще има и за... начинаещите скиори, които ще се опитат да намерят скрити под снега ключовете за луксозен автомобил „Ауди“. Шоуто ще продължи с диджей парти с участието на Криско, а вечерта на централния площад ще има концерт и фойерверки.

В курорта е готова е нова ледена пързалка

„Не можем да се похвалим с нов кабинков лифт, но пък имаме три нови снегоотъпкващи машини и вече ледена пързалка в града - обяви Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зоната „Юлен“. -  Очакваме ръст на туристите тази зима.  Англичаните идват  при нас отдавна, а в последните години се наблюдава бум на руснаци. Всяка седмица пристигат и големи групи от Гърция и Турция. Скандинавците също преоткриват курорта, тъй като им е много изгодно.“

Той добави, че 7-километровият ски път, който свързва Бъндеришка поляна с града, е възстановен след наводненията, предизвикани от река Глазне.

„Имаше места с по три метра улеи и наноси, но оправихме всичко това само за две седмици и половина - твърди Обрейков. - Разбира се, всичко е съгласувано с Министерството на екологията и ръководството на Природен парк „Пирин“...“.

Цената на ски картите остава 58 лева, като до 19 декември ще е в сила промоционална цена от 30 лв. В деня на откриването качването до Бъндеришка поляна с кабинковия лифт ще е 10 лв.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт