Банско е № 1 и ще остане № 1, заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

„Банско е № 1 и ще остане № 1” заяви Цветан Цветанов на официалната церемония за откриването на Сезон 2018/2019 в курорта. Гости на събитието бяха още заместник-министрите на спортното и туристическото министерство - Доц. Д-р Стоян Андонов и г-н Любен Кънчев, Мая Христоскова, изпълнителен директор на концесионера „Юлен” АД, както и представители на хотелиерите, отличени през годината за своята успешна работа.

„Все още сме в очакване да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива. И като казвам Банско, имам предвид всички планински курорти в България, които следва да имат правото да изграждат своите екологични въжени линии. Банско наистина е водещият зимен сезон в България, и тук е мястото да благодаря на целия туристически бранш за добрата работа, както и на концесионера, който направи възможно нашия град да се нареди сред ТОП курортите в Европа” заяви домакинът, кметът Георги Икономов минути преди да обяви официалното откриване на новия зимен сезон.

Веселбата на пл. „Никола Вапцаров” премина с кукерско шоу, факелно шествие, изпълнения на автентичните самодейци от града под Тодорка, както и приказно лазерно шоу. Кулминационната точка бе празнична заря, като след това Румънеца и FolkustiX представиха световни хитове, преплетени с български фолклор. С помощта на мистичните български гайди, тъпани и кавал, и рапирането на Румънеца, бяха пресъздадени любими парчета като „No digitti” на Blachstreet & Dr. Dre, “Jumparound” на House of Pain и много други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България