Банско и Дубай най-търсени за посрещане на Нова година

Празникът в София излиза пет пъти по-евтино отколкото в Прага

Банско и Дубай са най-търсените дестинации от българите за посрещане на Нова година. Това показват данните на глобалната платформа за резервации на хотели „Триваго“ в периода 29 декември 2017 г. - 2 януари 2018 г., предоставени на в. „Труд“.

Банско е най-предпочитан за посрещане на празника, след него се нареждат родните курорти Боровец, Велинград и Пампорово. Дубай е петата най-търсена дестинация, където да прекараме новогодишната нощ и първият град зад граница в класацията. През 2016 г. той е бил едно място по-надолу в листата, коментират експертите.

Българите предпочитат да посрещат Нова година в родните курорти. Те заемат десет от двадесет топ дестинации за празника, показват още данните. На шесто място сред най-търсените места се нарежда София. Истанбул изненадващо заема седмото място, докато през 2016 г. градът изобщо не е фигурирал в класацията.

Европейските столици също са предпочитани за празника и се нареждат от осмо до дванадесето място. Най-много резервации на българи има за Белград, Виена, Рим, Прага и Париж. Съседните ни Солун и Букурещ са почти в края на класацията, а до тях се вместват Варна, Пловдив, Велико Търново и Трявна.

София е един от най-евтините градове на Балканите и Европа за празнуване на Нова година. В столицата ни туристите ще платят средно 130 лева за двойна стая на 31 декември, а в Прага престоят ще струва пет пъти по-скъпо или 676 лева. Средно 540 лева е нощувката във Виена и 464 лева в Будапеща за двойна стая в хотел. По време на новогодишния празник престоят в хотел в Банско и Боровец ще струва средно по 410 лева. В Букурещ нощувка за празничната вечер се предлага за 152 лв., а в Истанбул – за 190 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм