Банско отново е най-добрият ски курорт

Банско отново бе избран за ски курорт №1 у нас на Световните ски награди в Кицбюел. Зимният център под връх Тодорка се нареди сред 26 най-добри ски дестинации на планетата и получи своя ски „Оскар“ на червения килим в хотел „Ароса“ в престижния курорт.

Класацията е възможно най-представителна и е изготвена след гласуване на близо 2,5 милиона души (клиенти и професионалисти) от 143 страни, което прави допитването едно от най-големите изобщо. Банско пък направи своеобразен „златен дубъл“, след като „Кемпински Гранд Арена“ бе избран за ски хотел №1 за общо шести път.

Това е седма поредна подобна награда за пиринския курорт, който доминира класацията от 2013-а насам. На подобно признание се радват още самият Кицбюел (Австрия), най-високият зимен център в Европа Вал Торанс (Франция), Гармиш-Партенкирхен (Германия), Роза Хутор (Русия) и Диър Вали (САЩ).

„Заслугата за признанието е на всички, които работят за името на Банско“, заявиха Мая Христоскова, изпълнителен директор на концесионера на ски зоната „Юлен“.

Банско пък вече се готви за новия ски сезон, който се очаква да бъде открит в средата на декември. А пикът ще е в края на януари, когато на пистата „Марк Жирардели“ ще пристигнат най-добрите скиорки в света за стартовете от Световната купа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт