Банско, Сандански и Мелник-предпочитаните дестинации за Великден

Банско, Сандански и Мелник се оказаха най-търсените дестинации за почивка по Великден. Това сочат резервациите на туроператорите за следващата поредица от почивни дни. Любителите на зимни спортове избират Банско, за да могат за последно да се насладят на ските. Зоната ще затвори на 15 април, а до тогава предоставя отлични условия за ски и забавления при това на по-ниски цени с 20%.

Курортът се стяга за голям наплив от туристи, поне 7-8 хиляди очакват. Хотелиерите са подготвили и тематични програми, туристите сами да си месят козунаци и да оцветяват яйца по различни местни рецепти.

Сандански пък също е предпочитан дестинация,особено от гърците. Хотелската база там вече е резервирана на 50%. Санданчани са магнит за туристите, които търсят лековит въздух, минерална вода, Спа процедури и отлична кухня.

В Мелник също се радват на резервации от 50% на базите. Стопаните стягат механи за Великден. Компании са поръчали предварително цели агнета печени и мелнишко вино за празнична трапеза и прочутото домашно кисело мляко със смокини за десерт.

В района се предлагат и винени турове с дегустации на различни вина и мезета. Само в Санданско има над 20 модерни винарски изби изградени, които по празници отварят врати за туристи.

Цените за нощувки в Пиринско варират от 50 лева до 200 лева в зависимост от категорията.

В региона всички културни обекти ще работят заради туристите и местните. А всяка община се е постарала на силна и богата празнична програма-изложби, концерти и забавления за децата са осигурени навсякъде. От разходки с коне и АТВ-та, до 3Д говорящо изображение на Спартак в музея на Сандански са атракциите в региона. А храма на Ванга в Рупите е също в списъка на най-посещаваните места по Великден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България