Банън: Тръмп е изправен пред преврат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред преврат, заяви пред Ройтерс бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън по повод анонимната статия в “Ню Йорк таймс” от миналата седмица. В нея неназован висш US чиновник описва неспособността на Тръмп да управлява и борбата на подчинените му да запазят сигурността на страната.

“Това е преврат, ясно ли е? За последен път САЩ са били в подобна криза през лятото на 1862 г., когато ген. Макклелън поставя под съмнение способността на Ейбрахам Линкълн като главнокомандващ”, смята Банън. Коментарът му идва, след като в петък Доналд Тръмп поиска от министерството на правосъдието да открие кой е написал статията, смятайки я за въпрос от значение за националната сигурност.

Самият Банън бе уволнен от поста си в Белия дом през август 2017 г., но твърди, че сам е подал оставка. В момента бившият стратег е зает с организацията на европейски проект, който да мобилизира и обедини евроскептични популистки партии преди изборите за ЕП през май 2019 г. и да формира силна група в институцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка