Барак Обама: Никой в моята администрация не беше обвинен

В заключителна фаза е битката между републиканци и демократи преди междинните избори в Съединените щати във вторник.

Републиканците са фаворити да запазят мнозинството си в Сената, което би им позволило да одобрят и състава на Върховния съд на Щатите, коментира Ройтерс. Демократите пък са фаворити за долната камара на Конгреса.

Бившият президент Барак Обама, който е сред водещите лица в предизборната кампания, говори пред симпатизанти на демократите в Гари, щата Индиана: „Те обещаха да се погрижат за корупцията във Вашингтон... Вместо това натрупаха обвинения за цял футболен отбор. Никой в моята администрация не беше обвинен“, заяви Обама.

Макар да не споменава Тръмп по име, Барак Обама очерта една картина на днешната политика, която по свой начин е еднакво дистопична, водена от човек, който не се притеснява да лъже или да си играе със страховете на хората.

"Каква политика искаме", попита Обама привържениците на демократите в щата, в който сенаторът Джо Донъли се бори да бъде преизбран. "Това, което не сме виждали досега поне в паметта ми, са политици, които непрекъснато, смело и безсрамно лъжат. Просто си измислят неща“.

"Трябва да има последствия, когато хората не казват истината. Когато думите спират да означават нещо, когато хората просто могат да лежат безнаказано, демокрацията не може да работи. Нищо не работи ... Обществото не работи, освен ако няма последствия", заяви бившият президент на САЩ.

Доналд Тръмп от своя страна, обръщайки се към множеството в Мейкон, Джорджия, описа вече познатата си дистопия на Америка, превзета от мигранти-престъпници и радикални социалисти. Той коментира гневно Стейси Абрамс, демократът, която се опитва да стане първият чернокож губернатор в САЩ.

„Изберете Стейси и ще превърнете Джорджия във Венецуела“, каза Тръмп. „Стейси Абрамс иска да превърне прекрасният ви щат в гигантски град-убежище за престъпни чужденци, оставяйки невинни семейства от Джорджия на милостта на закоравелите престъпници и хищници.“

Въпреки противоречивите си подходи, Тръмп и Обама споделиха едно послание - че обикновено характеризиращите се с ниска активност междинни избори не могат да бъдат по-значими от този път.

"Америка е на кръстопът. Обликът на нашата страна зависи от гласуването", коментира Обама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка