Барак Обама разкритикува Доналд Тръмп в публична реч

Гледах речта, но заспах, заяви настоящият американски президент

Бившият американски президент Барак Обама разкритикува републиканците за безрезервната им подкрепа към Доналд Тръмп. Обама определи поведението на сегашния президент като "симптом, а не причина" за разделението на страната. Коментарът на Доналд Тръмп беше кратък. Обясни, че заспал по време на речта.

„Какво се случи в Републиканската партия? Всичко ще е наред, защото има хора в Белия дом, които тайно не следват заповедите на президента. Не, не така функционира нашата демокрация.“, заяви Барак Обама.

Той разкритува Тръмп и за отношението му към медиите, и за състоянието на съдебната система. В речта си спомена и надигането на белия национализъм, шовинизма, изтеглянето от парижката сделка за климата и руската афера около Доналд Тръмп.

Обама призова американците да гласуват на парламентарните избори през ноември. "Безразличието е най-големия убиец на демокрацията", заяви бившият американски президент.

„Гледах речта, но заспах. Установих, че действа много добре на съня.“, коментира от своя страна настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп.

Не е ясно как ще продължи словесната войната между двамата президенти. Според анализатори, тя още по-силно показва разделението на американското общество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка