Барбалов фаворит за транспорта на София

Оставката на Крусев не е заради ремонта на “Графа”

Заместник-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов вероятно ще поеме и трети ресор - транспорт. Той е сред фаворитите да заеме поста на подалия във вторник оставка Евгени Крусев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова утре ще съобщи официално кого е избрала за и.д. зам-кмет по транспорт. На поста ще застане някой от настоящите такива. Кметът по строителство Ирина Савина отрече да е получавала покана за позицията. “Труд” научи, че е спрягано името и на зам.-председателя на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков, който не отрече информацията. Обсъждан е бил и Робърт Янакиев.

Прокуратурата разследва Крусев за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки. Връчена му е призовка, но още няма обвинение. Разследват обществената поръчка за ремонта на трамваен релсов път по ул. “Граф Игнатиев” и по-специално за шумо- и виброизолиращи подложки.

Повдигнатото обвинение и подадената оставка на Крусев не са заради ремонта на “Граф Игнатиев”. Започнаха спекулации, че едва ли не се дава оценка на цялостния ремонт, a става въпрос за процедура по Закона за обществените поръчки при избор на изпълнител за ремонта, обясни председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков. По думите му въпросът е каква е ролята на проектанта и на експертната комисия, изискала разследваните промени. “Тази процедура по промяната на проекта е допустима според Закона за обществените поръчки. Целият въпрос, който трябва да изследва съда, е дали това което е направила администрацията на Крусев отговаря на процедурата, записана в закона”, обясни пред “Труд” Герджиков. Според него оставката е достойна постъпка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България