Бареков се завръща на екран

От 2 март европейският депутат и дългогодишен журналист Николай Бареков превзема вечерния ефир на Евроком. Тогава стартира авторското му политико-обзорно предаване „Презареди България”, съобщиха от телевизията.

Съдържанието на публицистичната рубрика ще изграждат "медийно неексплотирани теми от сферата на политиката", се казва в информацията.

Предаването ще се излъчва всеки четвъртък от 22 часа на запис, заради професионалните ангажименти на евродепутата.

"Връщам се на екран, защото свободата на медиите в България стигна дъното, не мога да стоя безучастен и да наблюдавам от Брюксел случващото се. Най-добрият вариант за взимане на отношение по даден проблем е чрез даването на личен пример". Така в премиерния епизод, който ще се излъчи този четвъртък, Бареков обяснява маневрата, с която направи обратен завой от политиката към журналистиката.

Ексклузивен първи гост на пилотния брой на предаването ще бъде известният антрополог и психолог акад. Петър Иванов, разкриха още от продукцията. Очаква се той да направи задълбочен сравнителен анализ между антропологията на българските революционери и днешните общественици и да постави тежка психична диагноза на политици като Христо Иванов и Радан Кънев. Партиите им акад. Иванов определя като шизоидни, а самите лидери - като страдащи от шизофрения, посочват от Евроком.

В първия епизод на авторското си предаване Бареков прави тежки признания пред зрителите и дава отговор на въпроса защо отказа участие в предстоящите извънредни парламентарни избори. Според него политиците в България, които са се наредили на опашката пред 44-тото НС, приличат на глутница, част от която той не желае да бъде. "Макар и вълк-единак, аз съм от тези политически животни, които не са свикнали, да играят в цирка редом с лъвовете и мишките", признава той и прогнозира, че тези избори няма да донесат нищо добро на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България