Бариера спира автомобилния достъп до Младежкия хълм в Пловдив

С монтажа на бариера на входа на Младежкия хълм в Пловдив откъм булевард "Копривщица" от 25 май (четвъртък) се ограничава достъпът на автомобили до върха на Джендем тепе, съобщи заместник-кметът по транспорта Златин Велев.

"Целта е да спрем десетките нарушители, които влизат с колите си в забранената за автомобили зона и поставят под риск сигурността на разхождащите се посетители на парка", коментира инж. Велев. Според него с новата бариера ще се осигури спокойствие на хората, които посещават Младежкия хълм за отдих или забавление.

"Безопасността е от голямо значение, тъй като паркът се посещава от много родители с малки деца", допълни зам.-кметът на Пловдив.

Младежкият хълм е най-високото тепе в Пловдив и от върха му се открива най-добрата гледка към града, Родопите и Тракийската низина. Джендем тепе, както го знаят по-старите пловдивчани, е едно от любимите места на влюбени двойки, а преди монтажа на бариерата по единствения път към върха те редовно се изкачваха по тъмно на най-високото място в Пловдив.

Преди 2-3 години се стигна дори до куриозна ситуация, след като в сексуалната си възбуда младеж и девойка неволно бяха освободили внезапната спирачка на автомобила, в който правили любов, и возилото се озова на дъното на триметровия празен някогашен плувен басейн на върха на хълма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони