Баровци купуват яхти за почивка

Круизите излизат колкото нощувките в 4-звезден хотел

Поръчки за 1,5 г. напред

Най-активен е пазарът на катамарани напоследък у нас. Българи купуват пътническите лодки, както с инвестиционни намерения, за да ги отдават под наем, така и за семейна почивка по море вместо да плащат за престой в хотел. Това коментира за “Труд” Никола Костов, специалист на яхтения пазар. Според него производители на катамарани имат поръчки за година и половина напред, а български фирми са с доста успешни продажби за сезон 2018.

Излизат постоянно нови супер луксозни модели, но масовите под наем са на цената на нощувките в 3-4 звездни хотели. Любителите на екзотиката и различното преживяване предпочитат вместо престоя ол инклузив да имат или наемат плаващ дом за круиз между островите в Гърция например, да преспиват в различни заливи, да се гмуркат и да ловят риба.

На изложението в Кан е имало доста българи, някои на разходка, други да си търсят яхти. Наш сънародник се е сдобил с 3-годишна “Сънсийкър “ в отлично състояние и на атрактивна почти двойно по-ниска цена отколкото струва нова от същата марка. Банките у нас са все по-склонни да финансират сделки не само на имоти, но и на яхти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика