"Барса" изгоря за 11 минути

Последната седмица се превърна в кошмар за грандовете в европейския футбол. Никой измежду "Реал", "Барселона", "Байерн", "Манчестър Юнайтед" и "Манчестър Сити" не може да се похвали с хубави емоции.

Без контузения Лионел Меси каталунците изгоряха за 11 минути. За втори път поред "Барса" падна като гост на "Селта" - 3:4. Вина за поражението поеха двама от гостите - вратарят Марк-Андре тер Щеген и испанският национал Серхио Бускетс. "Не обвинявам никого, но нямаме извинение - отсече треньорът Луис Енрике. - Трябваше да победим и да сме първи преди паузата за световните квалификации. С изключение на първите 15 минути не играхме добре. Губихме топката, не застрашавахме "Селта". Когато губиш с 0:3 на почивката, няма да се извиняваш."

Миналия сезон "Селта" спечели с 4:1 срещу "Барса". Сега мач №600 за каталунците игра Андрес Иниеста, но не можа да попречи за провала. Пионе Систо, Яго Аспас, Пабло Ернанес и автогол на Жереми Матио убиха "Барса". Двата гола на Жерар Пике и дузпата на Неймар не стигнаха за нищо повече от по-почетна загуба. "Ако не бях сбъркал, нямаше да загубим", призна вратаря Тер Щеген. "Беше един от най-слабите ми мачове, виновен съм", добави Бускетс.

Зинедин Зидан скочи да защитава футболистите си след четвъртото поредно реми - 1:1 у дома с "Ейбар". За първи път от 2006 г., когато още Зизу бе на терена за "белия балет", най-успелият клуб в света не бе правил подобна серия. В мача срещу малкия баски клуб Гарет Бейл вкара гол №50 в Примера дивисион. "Трябва да сме по-агресивни и интензивни", каза Зидан.

Операция претърпя хърватският национал Лука Модрич. Проблемът му е с менискуса на лявото коляно и ще трябва около месец за възстановяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят