“Барса“ плаща 90 млн. евро на Меси за нов договор

Барселона“ е склонна да плати феноменален бонус на Лионел Меси, за да подпише нов договор. Сумата е 90 милиона евро! След това аржентинският идол ще получава по 600 000 евро седмична заплата.

За да подсигури подписа на своята мегазвезда, „Барселона“ се опитва да намери спонсор за стадион „Камп Ноу“ от следващия сезон. Най-вероятно това ще бъде американската компания за спортни артикули „Найк“. Преговорите са за 25-годишен договор, който да е на обща стойност 200 милиона евро.

Контрактът на Меси трябва да е до 2021 година. Той вече подписан от баща му и брат му, които го представляват в разговорите, но липсва парафът на най-важния човек. Затова и още няма официалната снимка, на която Меси да позира на стадиона.

Шефовете на „Барса“ изключително доволни от класирането на Аржентина за Мондиал 2018. Така Меси няма да ходи на баражи през ноември и ще може да почине от прекаления брой мачове. Благодарение на неговия хеттрик срещу Еквадор световния вицешампион си гарантира визите за Русия.

Барселона“ иска да привлече и Фелипе Коутиньо през януарския трансферен прозорец. От „Ливърпул“ са по-сговорчиви за сделка, след като през лятото категорично отказваха. Цената на бразилския национал е около 130 милиона евро. Коутиньо не играе на познатото си ниво в „Ливърпул“ и клубът разбра, че присъствието му вече е загубена кауза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят