“Барса“ превзе идеалния отбор на века

Шестима футболисти на „Барселона“ попаднаха в идеалния отбор на века в Шампионската лига. В него влизат играчите, които най-много пъти са били отличавани в тима на годината на УЕФА от 2001-а насам.

Централните бранители Карлес Пуйол и Жерар Пике, както Андрес Иниеста, Шави, Лионел Меси и Тиери Анри оформят една част от състава. Компания им правят и трима от вечния съперник „Реал“ (Мадрид) – Икер Касияс, Серхио Рамос и Кристиано Роналдо. Останалите, успели да пробият испанската хегемония, са отказалите се вече от футбола Филип Лам от „Байерн“ и Стивън Джерард („Ливърпул“).

С най-много участия в най-добрите 11 за годината на УЕФА през отделните сезони е Кристиано Роналдо – 11 пъти. Зад него остава Лионел Меси (8), а Касияс, Пуйол, Рамос и Иниеста са с по шест.

В същото време „Барса“ отпътува за Италия, където в сряда ще се изправи срещу „Ювентус“. Каталунците ще си гарантират участие в следващата фаза дори и при равенство. А първото място в групата е приоритет пред наставника Ернесто Валверде, за да бъдат избегнати имена като „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“ и ПСЖ.

Каталунците са без шестима основни играчи, лекуващи контузии - Хавиер Масчерано, Рафиня, Осман Дембеле, Арда Туран, Сержи Роберто и Андре Гомес.

В навечерието на срещата с „Юве“ президентът на клуба Жозеп Бертомеу обеща нови попълнения през зимата. Най-спряганото име отново е на Фелипе Коутиньо от „Ливърпул“. Но след провала на трансфера през лятото, на „Камп Ноу“ имат и План Б - Месут Йозил („Арсенал“). Според вестник „Мундо Депортиво“ цената на немския полузащитник е скромните 20 млн. евро, тъй като през лятото става свободен агент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят