„Барса“ скочи на ВАР

Първи точки за сезона загуби „Барселона“ в Ла Лига. Шампионът на Испания направи домакинско 2:2 с „Жирона“, но резултатът остана на заден план. Основната причина за недоволството на домакините бе изгонването на Клеман Ленгле още в 35-ата минута. Привлеченият през лятото бранител удари без топка Пере Понс в първия си мач като титуляр. Но съмненията останаха около това кой първи е извършил нарушение. След преразглеждане на ситуацията главният рефер Хесус Жил Мансано изгони французина. Самият играч на гостите също призна след двубоя, че решението е грешно.

„Да, получих удар с лакът в лицето, но когато станах се извиних на Ленгле, подавайки му ръка, защото си помислих, че аз съм извършил фаул“, обясни 25-годишният халф.

А за „Барса“ това бе втори пореден мач, в който остава без централен бранител, след като срещу ПСВ в Шампионската лига и Самуел Умтити получи червен картон.

Жерар Пике, донесъл точката за домакините с гол през втората част, причака съдията на почивката в тунела. Капитанът на шампионите поиска обяснение от рефера за решението му.

„Той си вдигна си лакътя и го знае – обясни Жил Мансано. - Това не е естествено положение и той го знае.“ А отговорът на бранителя бе лаконичен: “Да, историята знае защо.“

„Мундо Депортиво“ побърза да разтълкува думите на опитния играч. Според медията той е визирал статистиката на рефера – изгонил е общо петима играчи на „Барселона“ в деветнадесет двубоя. А в други двадесет и един мача на „Реал“ (Мадрид) няма нито един с червен картон от „белия балет“.

Повод за радост имаше героят на вечерта Кристиан Стуани. Уругваецът влезе в историята като единственият играч през XXI век, вкарал по две попадения на каталунците и „белия балет“ в една календарна година. През март той се разписа на „Сантяго Бернабеу“, но тимът му падна с 3:6.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят