„Барса“ с най-слабия мач в ерата Луис Енрике

 

Наставникът на „Барселона“ Луис Енрике опреди мача с „Реал“ (Сосиедад) като най-слабия за тима под негово ръководство. „Каталунците“ изкопчиха точката след 1:1, но домакините имаха основателни претенции към съдията, отменил чист гол на Хуанми заради несъществуваща засада. През първата част гостите нямаха нито един точен изстрел, а статистиката показва, че това е първата среща през настоящата кампания, в която тимът е владял по-малко топката от своя противник.

За капак това бе осмо поредно гостуване на „Барса“ на „Аноета“, в което отбора не успя да вземе победа. Тимът на Енрике все пак успя да прекъсне серията от четири последователни поражения на негостоприемния стадион.

„Цяло чудо е, че завършихме 1:1 – призна Енрике след двубоя.- Противникът не ни позволи да направим и пет паса, пресираха ни успешно, спечелиха всички битки и бе цяло чудо, че не допуснахме гол преди почивката. След почивката подобрихме играта си, но не достатъчно. Това беше най-лошото представяне на отбора под мое ръководство. Не заслужавахме точката, с която се прибираме в Барселона.“

На сходно мнение след двубоя бе и бранителят на испанския шампион Жерар Пике: „ "Трябва да отдадем дължимото на съперника, който направи невероятен мач. С висока преса Реал Сосиедад не ни позволи да покажем нашата игра. Така няма да спечелим титлата.“

След грешната стъпка разликата между „Барса“ и лидерът „Реал“ (Мадрид) набъбна до 6 точки в полза на „белия балет“. Още следващия уикенд „каталунците“ имат възможността да се върнат в борбата за титлата предвид 163-то издание на Ел Класико.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят