Бащата на нападнатото от ротвайлер дете: Ще съдя човека, разхождал кучето, защото можеше да го спре

Йордан Доцев, баща на нападнато дете от ротвайлер

Човекът, който разхождаше ротвайлера,  нахапал момченце в училищен двор в понеделник, е можел да упражни контрол върху животното, но не го е направил, затова „ще впрегна всичките си усилия да осъдя този човек“. Това заяви пред БТВ бащата на детето Йордан Доцев. Той ще съди и собственика и вярва, че ще има възмездие.

Инцидентът стана в понеделник около 18 ч. в двора на столичното 121-во училище. 20 – 30 деца си играели, когато кучето нападнало изненадващо. Там имаше и бебета на по година-две, разказа Доцев. Кучето било пуснато да се разхожда без каишка и без намордник. До въпросния ден Доцев не го е виждал, но сподели, че всеки ден вижда кучета в дворовете на кварталните училища, макар че е забранено. „Но куче без намордник – това вече е безобразие“, каза Доцев.

Синът му Максим е в „Пирогов“. Доста е изплашен, разказа бащата.

Детето е с дълбоки рани, лекарят все още не може да го зашие, има отлепяне на фасцията и притесненията на докторите са тъканта да не некротизира. Престоят му много манипулации днес и след това ще разберем какво ще се случи, каза Доцев.

Той посочи, че ще се възползват от предложената от директорката психологическа помощ за момченцето.

Същевременно, след 24-часово задържане, собственикът на ротвайлера беше освободен, а човекът, който го е разхождал, остава в ареста за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България