Бащата на убитата в асансьор Никол: Какъв е смисълът да се хващат престъпници, когато ги връщаме обратно на улицата

Кадър от Нова тв

„Сълзи не ми останаха! На 7 юли почина баща ми, а на 20 август дъщеря ми. За мен беше двоен удар”. Това заяви пред Нова тв Любомир Йончев, баща на 11-годишната Никол. Тя беше убита в края на август 2017 година в асансьор на блок в бургаския комплекс „Меден рудник”.

На 12 ноември тази година Върховният касационен съд намали присъдата на убиеца на 6 години. Решението на съда е окончателно. Иван Иванов е признат за невинен по обвинението, че убийството е извършено с особена жестокост.

„От нищо не се учудвам”, коментира бащата на Никол. „Сдобих се с решението на съда. Пише, че полицаите, когато отишли до дома му, той сам се е издал, а те били постъпили грубо, задържали го без адвокат.  Защо не дойдат тук (Великобритания) да видят как се задържа един убиец на дете?”, заяви бащата.

„Какъв е смисълът да се хващат престъпници, да се съдят, когато ще ги връщаме обратно на улицата?”, попита още Любомир Йончев.

„Доверието в системата се губи. В Англия да напсуваш полицай – има санкции, всичко е много жестоко”, коментира почерненият баща.

„Никой не направи опит да се обади, да каже: „Извинявайте”. Измислиха за някакъв трети човек в асансьора. Той е бил с предварителен план. Тя се е опитала да натисне паник бутона в асансьора, но той не е работел”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право