Бивш военен застреля сина си навръх имения си ден и после се самоуби

Снимка: Архив

69-годишният военен пенсионер Тодор Кръстев е застрелял с пистолет 44-годишния си син Владимир в къщата си в родопското село Добралък (Община Куклен), а след това се самоубил с изстрел в сърцето, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Семейната трагедия се разразила в събота вечерта навръх Тодоровден между 19 и 19.30 часа, а за какво баща и син са се скарали е пълна мистерия, тъй като на скандала помежду им не е имало свидетели. Малко преди това бившият военен почерпил за именния си ден съседи, които заедно с Владимир му помогнали да отрежат голям клон на дърво в двора на къщата. Окръжната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство по случая с убийството и последвалото самоубийство в Добралък.

Сигналът за тежкия инцидент е подаден от кметския наместник на селото Владимир Димов, на когото Тодор Кръстев позвънил малко преди 19.30 часа в събота и му казал със спокоен тон: "Кмете, обади се в МВР-то, че убих сина си".

"Кметският наместник първоначално не повярвал, но въпреки това позвънил на спешния телефон 112 и скоро в селото пристигнал полицейски автопатрул от РУ на МВР-Асеновград. Служителите на реда открили най-напред на пейката отвън на двора бащата с огнестрелна рана в гърдите, а след това вътре в къщата попаднали и на трупа на сина.

При започналото разследване станало ясно, че преди да позвъни на кметския наместник, Тодор Кръстев се обадил и на дъщеря си и й съобщил трагичната вест, че е застрелял брат й Владимир. Той бил ерген и живеел в Пловдив, като за празниците се качил във високопланинското село Добралък, където бащата Тодор Кръстев бил сред 50-ината постоянни местни жители.

Съселяните на Тодор са в шок от случилото се, защото всички го познавали като тих, работлив и скромен човек, и недоумявали за причината, довела до фаталното решение да гръмне сина си, а после да сложи край и на живота си.

Преди повече от 10-ина години в Добралък имало друга фамилна трагедия, при която местен алкохолик убил и разчленил трупа на сина си, но после сам се предал в местното кметство, твърдят жители на родопското селце.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право