Баща на близнаци се нуждае от бъбречна трансплантация

Бургазлия, баща на близнаци, се нуждае от трансплантация на бъбрек. Милен Зайков е на 43 години от Бургас. Страда от бъбречно заболяване от раждането си. През 1997 година му правят трансплантация в Санкт Петербург, Русия и така животът за него започва отначало.

Милен завършва психология във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", където среща своята съпруга, с която са заедно и до днес и се радват на две прекрасни бебета - близнаци. В момента Милен Зайков е психолог в ОУ "Антон Страшимиров" село Дебелт.

За съжаление през август 2017, след прекарана тежка уроинфекция, бъбрекът намалява драстично функцията си, животът му е в опасност и спешно е включен отново на хемодиализа.

За да може да води нормален начин на живот, да бъде до децата си, да ги гледа как растат и да го познават когато пораснат, той отново се нуждае от бъбречна трансплантация.

Клиника в Турция е готова да извърши трансплантацията, а офертата е на стойност 35 000 долара, което е непосилна сума за учителя и неговото семейство.

"Надявам се, че има добри хора, които ще ми подадат ръка и заедно ще съберем сумата, за да мога да живея нормално и да се радвам на това , за което съм мечтал години", споделя бащата.

Сметката за дарения е:

BG82BPBI79314046064701

BIC:BPBIBGSF

Милен Маргаритов Зайков

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България