Арестуваха мъж, отвлякъл тримесечно бебе в Лом

Снимка: Архив

Млад мъж, нахлул в дома на жена, с която доскоро живял заедно, и отвлякъл роденото им наскоро дете. Похитителят е открит и задържан, а бебето е върнато на майка му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал към полунощ в неделя, когато 21-годишният Благой Б. влязъл в жилището на Тодорка А. в квартал „Стадиона” в Лом и грабнал от леглото тримесечния Валери. Според осведомени Благой и Тодорка преди време живеели на съпружески начала, но се разделили. От връзката им обаче се родило момченцето, което бащата не припознал. С детето на ръце мъжът изчезнал в нощта, а близки на майката подали в полицията сигнал за отвличането.

Пазителите на реда веднага започнали издирване и претърсили няколко къщи, чиито стопани имали контакти с биологичния баща на бебето. Още същия ден криминалистите открили Благой Б. и малкия Валери в Козлодуй – на 30 км от Лом. Детето е било в добро физическо и психично състояние. То е върнато на майката, а мъжът е задържан за 24 часа в полицията в Лом. По случая е образувано досъдебно производство за отвличане, което се наказва от закона с до 2 години затвор или с поправителен труд. Уведомен е и Отдел „Закрила на детето”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право