Баща продаде за 1000 лв. 29-годишната си дъщеря за булка

Снимка: Архив

29-годишна жена била продадена на два пъти от родния си баща за булка, като междувременно единият й мъж я биел, пращал да краде, проси и проституира, докато били в чужбина. Това разказала потърпевшата, когато полицията от Разград се отзовала на сигнала й в неделя по обед, че я държат насила в къща в Завет. Пред пратените на адреса полицаи младата жена разказала, че дни преди това 60-годишният й баща с измама я отвел в Завет. Продал я срещу 1000 лв. на 24-годишен, чиято жена трябвало да стане. Някак си тя успяла да намери телефон и да се обади на полицията.

Така била изведена от къщата, където била държана против волята й.

На новия й мъж и родата му били съставени предупредителни протоколи.

При разпитите обаче младата жена сащисала полицаите, като казала, че баща й я бил продавал и преди. Това станало през 2015 г., когато 32-годишен мъж от Сушица броил за нея 6 000 лв. С тогавашния й мъж тя заминала за Холандия, където обаче спътникът й я биел, за да я принуди да краде и проси. Принуждавали я и да продава и тялото си. Пред полицията разказала още, че успяла да избяга през 2018 г. и се върнала в дома на баща си в град Попово. Година по-късно обаче отново била продадена.

Полицията проверява разказа на жената и събира показания по изнесените твърдения от нея. Образувана е предварителна проверка.

Неофициално се говори, че роднини на предишния й мъж си искали обратно платените 6 000 лв. за нея, защото „сделката“ била развалена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право