Баща се барикадира и държа 20 часа в плен детето си

Бургазлия се барикадира в жилището си в ж.к. "Славейков" и държа там в плен детето си и баба му. Момченцето е на 3 годинки, в момента с него работят психолози от ОД на МВР.

Ужасът продължи 20 часа. Обстановката стана изключително напрегната, след като бащата заявил пред психолози, че има огнестрелно оръжие.

В 18.45 часа в сряда, 36-годишният Мартин Ж. от Бургас /баща на детето и син на възрастната жена/ се барикадирал в дома си.

Преди това той се скарал със съпругата си и тя подала сигнал в полицията, че Мартин не й дава детето. Пристигналите на мястото полицаи отвели 31-годишната П.С., но той отказал да даде детето. Опрял нож в гърлото на момченцето и заключил входната врата, барикадирайки я с мебели и заковавайки я с подръчни средства.

Своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, Института по психология към МВР, сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, лично ръководен от директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Извършвано е външно наблюдение, както и разговори със съседи на 36-годишния бургазлия за уточняване на детайли по случая. С Мартин е осъществен личен контакт от психолозите към бургаската дирекция по телефона, като са проведени множество беседи за безинцидентно освобождаване на близките му. Ситуацията е усложнена от декларациите на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14.30 ч. в четвъртък, след преценка и анализ на създалата се ситуация екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас щурмувал през терасата апартамента на Мартин Ж., като извел невредими тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба.

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право