Баща, синът му и техен познат жестоко пребили с бухалки незряща гадателка

бухалка

В побоя замесен бивш служител на МВР

Баща, синът му и техен познат са задържани за жестокия побой с бухалки над 69-годишна самотноживееща жена от Нова Загора - съобщиха от полицията. Пострадалата е незряща, занимавала се с гадателска дейност. Тримата мъже я пребили в собствения й дом. А мотивите за престъплението шокираха дори опитни криминалисти. Биячите се саморазправили със старицата, защото...не били доволни от услугата й и искали да я накажат.

Възрастната жена бе намерена от сина си, в безпомощно състояние, сутринта на 17 юли, за което в."Труд" съобщи. Пребитата бе приета по спешност в областната болница, с опасност за живота. Тогава лекари-специалисти от лечебното заведение заявиха, че пациентката е с няколко фрактури на лицевия череп, има травма на корема, контузия на окото, счупени са и двете й ръце. Строшени били както малки, така и големи кости по ръцете.

Първоначално криминалистите от Нова Загора имаха две-три версии за жестокия побой. Според неофициално потвърдена информация, при огледа не са били открити липсващи вещи. Все пак едно от предположенията оставало, че потърпевшата е поредната жертва на побой за пари. Разследването на криминалистите обаче ги отвело до съвсем неочакван крими-сюжет. В работата им оказали съдействие колегите им от Областната дирекция на МВР. Така полицаите стигнали до Котел. До семейството на 58-годишен мъж. Установило се, че през 2016 г. семейството на котленеца посещавало гадателката. Тя била известна в региона като "баба Сийка", баячка, можела да прави и да разваля магии, носела й се славата, че "виждала" в миналото и в бъдещето. Член на котленското в семейството имал здравословен проблем, почнали да търсят алтернативни методи за разрешението му, вярвали, че била направена черна магия.

Според една от версиите, баба Сийка им казала, че не били за нея. След известно време посетителите от балканското градче престанали да ходят при нея, тръгнали по други гадатели и ходжи. Един от новите им гадатели заявил, че се било стигнало до тук "заради лошо влияние от Нова Загора". Така в нощта на 15 срещу 16 юли бащата, заедно със сина си и техен познат отишли до Нова Загора. Решили, че баба Сийка умишлено им причинява беди. Влезли в дома на баячката с бухалки в ръце. Според източници от полицията, жертвата не ги усетила, като влизат. Биячите я нападнали, докато спи. Синът й я открил чак на следващия ден, когато подал сигнал в полицията.

След редица процесуално- следствени и оперативно-издирвателни действия, на 2 август, с участието на полицията в Котел, са били задържани 58-годишният Д.С., синът му Г.Г., на 35 г., и техният познат Г.Б., на 26 години. Най-възрастният от тях е бивш служител на МВР. Съдът му наложи парична гаранция, останалите двама са под домашен арест. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право