Бащи готвиха на децата си в пловдивска забавачка

С половин дузина събития в детска градина „Боряна” в квартал „Прослав” в Пловдив решиха да отбележат за пета поредна година Седмицата на бащата, като идеята е татковците да отменят за малко майките в грижите за децата, а едновременно с това и да се забавляват заедно с тях, участвайки в нетрадиционни инициативи. В първия ден от Седмицата на бащата татковците присъствали на сутрешната закуска, а след това чели народни приказки и задавали гатанки.

Един от тях дори се явил с кукли за ръка, за да бъде още по-атрактивен и забавен за децата. Във вторник бащите заменили госпожите и ръководели утринната гимнастика в забавачката. Татковците си разпределили задачите, като един показвал упражнения за глава, втори - за ръце, а другите двама раздвижили краката и провели забавни игри. Срядата пък започна със сутрешно кулинарно предизвикателство за деца и татковци под мотото „С татко готвим вкусно”, като в него се включиха дори дядовци, вуйчовци и чичовци.

Сред тях бяха кметът на „Западен” в Пловдив Димитър Колев, който приготви за племенника си любимата плодова салата от банани, ябълки и грозде, както и заместник-кметът на района Георги Георгиев.  Някои от татковците така се вживяха в ролята на кулинари, че се бяха дегизираха с шапки, бели мантии и ръкавици ала шеф готвачи, а други пък бяха препасали престилките на съпругите си от вкъщи. Под приятното благоухание на различни хранителни продукти бащите и техните малчугани сътвориха различни кулинарни шедьоври, които бяха здравословни и същевременно апетитни. Тържеството завърши с изложба на красивите вкусотии, дегустация и подарък за всяко дете, връчен лично от райкмета Димитър Колев. А в знак на благодарност родителите получиха най-голямата награда - целувка от малчуганите.

В четвъртък малчуганите от ДГ „Боряна” трябва да бъдат водени на детска градина само от мъже във фамилията - татковци, дядовци, чичовци или вуйчовци. За финал на Седмицата на бащата в петък татковците ще играят зумба в двора на детската градина, а сред ще премерят сили от 17 часа във футболен мач срещу децата си на игрище „Арена Велд” в спортен комплекс „Пловдив”. В Младежкия център край гребния канал всички заедно ще се включат в турнир по стрелба с лък под мотото „Майки, бягайте!”. „Идеята е бащите да разберат колко са значими за своите деца и че тяхната сила се корени в подкрепата и опората им. Но заедно с това да разберат и за огромните грижи, които изисква отглеждането и възпитанието на децата“, заяви директорът на детска градина „Боряна” Станислава Бекярова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони