ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти

ББР беше домакин на среща на банките за развитие от Балканите и Централна и Източна Европа. Тя се състоя в рамките на Международен икономически форум “Пътища за партньорства”, който е организиран от ББР и се провежда на 17 и 18 юни в София под знака на 20-годишния юбилей на институцията.

11 банки за развитие ще си сътрудничат

Уеб платформа ще даде възможност на банките за развитие от региона да представят свои проекти в различни области и да търсят съфинансиране за тях. Системата е по предложение на Българската банка за развитие (ББР) и ще позволи на институциите да обсъждат съвместни дейности и да обменят опит и добри практики. Това стана ясно от думите на Стоян Мавродиев, главен изп.-директор на банката, който обяви новината по време на среща на банките за развитие от Балканите и Централна и Източна Европа в София.

Пет нови институции се присъединиха към Меморандума за сътрудничество, подписан през миналата година. Документът вече включва 11 национални и многостранни банки за развитие от Хърватия, Унгария, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия, Словения и България. Меморандумът дава възможност за реализирането на големи инфраструктурни проекти без натрупване на дълг от отделните правителства и чрез мобилизиране на ресурси от различни източници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси