Бебе удушено и скрито във фризер

16-годишната майка е настанена в болница след убийството

Момиче на 16 години удуши с ръце новороденото си бебе, а после трупчето било скрито в неработещ фризер. Кошмарният случай се разиграл в казанлъшкото село Средногорово.

Престъплението започнало да се разплита на 5 март. Тогава в полицията в Казанлък бил получен сигнал от лекари в местната болница за приета жена след раждане, която не давала обяснение къде е новороденото.

При прегледа се разбрало, че 16-годишната Петя Л. родила момченце на 1 март в къща в селото. На раждането присъствал и 23-годишният мъж, с когото момичето живеело на семейни начела. Според прокуратурата доказателствата сочели, че родилката умъртвила детето си, като го удушила с ръце. После мъжът й сложил мъртвото бебе в найлонова торба и го изнесъл на терасата. После го занесъл в постройка в землището на селото, където го оставил във фризера на неработещ хладилник. По-късно криминалисти открили трупчето и плацентата. Според съдебно-медицинска експертиза момченцето е било живо около 10 минути.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение на Петя. Тъй като тя е непълнолетна, наказанието което я грози е до две години затвор. В момента тя е настанена за лечение в казанлъшката болница

Невръстната родилка, баща й и приятелят й живеели в изоставени постройки в края на селото. Тримата дошли преди година в селото, казаха местни жители. Мъжете работели като строители по вили в селото и околностите. Петя пък посещавала вечерно училище в Казанлък. Според хора от селото тя била пълничка и затова не се забелязвало, че е бременна. В Средногорово се носи мълва, че по всяка вероятност Петя е умъртвила бебето, тъй като не се знаело кой е бащата – имала сексуални контакти с родителя си и с приятеля си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право