Бедните семейства от “Гренфел Тауър“, който горя в Лондон, ще бъдат настанени в луксозни апартаменти

Всеки един от апартаментите в комплекса е с начална цена от 1.6 милиона паунда

68 апартамента в луксозен комплекс ще бъдат предоставени на оцелелите след пожара в “Гренфел Тауър“ в Лондон, предава “Гардиън“.

Всеки един от въпросните апартаменти е с начална пазарна цена от 1.6 милиона паунда, допълват от изданието.

Комплексът, намиращ се на 1,5 мили (2,5 км) от “Гренфел Тауър“ в квартал Кенсингтън, ще отвори вратите си за оцелелите през юли и август и те ще заживеят там за постоянно.

Жилищата, които са закупени от Корпорацията на Лондон и ще се присъединят към нейния социален жилищен фонд, са част от квотата апартаменти, които се строят за пострадалите.

От компанията, която отговаря за строежа на луксозните жилища, пуснаха изявление, в което коментират: “Трябва да намерим дом за всеки един от тях, някъде, където ще са близо до своите близки и приятели и ще са в безопасност. Ще работим безотказно, докато не се погрижим това да стане.“

Решението луксозните жилища да бъдат предоставени на пострадалите идва след призиви на Джеймс Корбин за реквизирането на подобни резиденции в упоменатия район.

“Кенсингтън е разделен на две - южната част е изключително богата, докато северната, именно където възникна пожарът, е доста бедна. Трябва да намерим имоти по възможност някъде в района, та дори и да се наложи да ги реквизираме и да ги дадем на пострадалите,“ обясни той.

Запознати със случая  коментират, че се прави всичко възможно хората да бъдат настанени максимално бързо, като не се пестят нито финансиране за обзавеждане на всички предвидени за настаняване жилища, нито ангажиране на повече персонал, който да ускори довършителната работа по тях.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа