Бедни, бедни Лиъм!

Лиъм Нийсън в “Мълчание”.

Как се случи така, че съдят някого за публично разкаяние

Кой управлява греха?

Актьорът Лиъм Нийсън призна, че е искал да убие чернокож, за да отмъсти за своя близка, станала жертва на изнасилване.

„Това е ужасно, ужасно е, като си помисля за това, ако го бях направил“, съжалява днес актьорът. Отмъщението „не води до нищо друго освен до отмъщение, до още повече убийства“, казва той и все пак го наказаха.

Какво е наказанието? Премиерата с червен килим на новия филм с Лиъм Нийсън - „Студено отмъщение“ - в Ню Йорк беше отменена.

Кои са тези, които управляват този свят?

През 2015 година Нийсън озвучава социална реклама в защита на аборта в Ирландия. Тогава ирландски католически организации призовават към бойкот на филмите на Лиъм Нийсън. Събрани са над 5 000 подписа под петиция, наричаща клипчето с Нийсън „до ужас оскърбително извращение”, а критиците призовават хората да не гледат филмите, в които той играе.

Тогава Лиъм Нийсън подкрепя кампанията на Amnesty International, която се обявява за отмяна на забраната на абортите в Ирландия с осма поправка в местната конституция. Освен това призовава „да се погребе призрака на старомодните предразсъдъци”.

Въпреки всичко това никой и никога не е спирал негов филм, никой и никога не го е обявявал за убиец, макар че призовава именно към легално убиване на бебета – каквото действие е абортът.

Но когато актьорът посегна на политическата коректност, тогава вече нещата станаха „Твърде лично-4“, последна серия.

Защото за пореден път стана ясно кой всъщност управлява този грешен свят на суетата, лъжата и големите пари, с които се плащат човешките души.

Значи когато признаваш за мисъл за убийство, за която мисъл дълбоко и публично съжаляваш и дори не подозираш, че може да ти донесе проблеми – тогава става глобален скандал!

Но когато агитираш за масово убийство на бебета, каквото е индустрията на смъртта на име аборт – тогава няма никакъв проблем и никой няма ти спре нито филма, нито кариерата. Нали така?

И ако трябва да побългарим малко финала на историята, можем да перифразираме Вазовото „Бедни, бедни Македонски, защо не умря при Гредетин“ по следния начин:

„Бедни, бедни Лиъм, защо не умря в „Твърде лично-3“.

* Пълният текст на статията – на https://urumov.bg/2019/02/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения