Бедствено положение в Лозница

Община Лозница, Разградско, остава в бедствено положение, заради трудностите при разбиване на големите преспи по пътищата и усложнената обстановка. В областта вече са почистени отсечките към Търговище и Попово. Като цяло, движението в Разградско остава спряно. Обстановката е тежка, продължава да вали и навява. Около 20 насели места са без ток.

Сутринта роторен снегорин е пробивал пътя към Исперих, за да се транспортира родилка.

Изчезналият в петък към 4-4,30 часа мъж от село Вазово пък е бил спасен след 12-часово издирване. Мъжът е невредим и не е пострадал, въпреки тежкия преход, включително и през огромни преспи.

Докато отивал на работа в кравефермата, в края на селото, той се залутал във виелицата и се отклонил. Към 10,30 часа вече нямало и връзка с мобилния му телефон. В крайна сметка се добрал до Исперих, където е настанен при своя роднина.

Снежният капан принуди общините в Разградско да обявят и удължаване на ваканцията. Всички, без Исперих, вече пуснаха децата. В Кубрат учениците трябва да са в клас във вторник. В останалите общините ваканцията е до сряда. Ръководството на Исперих ще решава в неделя, според актуалната ситуация, дали да остави децата у дома още няколко дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България