Бездомник опожари барака към пчелин, запалил си огън да се топли

Пиян бездомник, запалил огън в дървена барака, е бил спасен от пожарникарите от Кубрат, Разградско. Сигналът за огнената стихия в пчелин, близо до гробищния парк, е получен на тел. 112 към 5,48 часа в събота.

Пътят бил заринат от преспи и се наложило пред пожарната да върви снегорин, който да пробие отсечката. В горящата дървена постройка пожарникарите открили 63-годишен бездомник. Милко Г. бил пиян и неадекватен. Той не бил засегнат от разразилия се огън, който причинил сам, запалвайки подръчни материали, за да се стопли в ужасния студ.

Мъжът е откаран в болницата в Кубрат, където установили, че няма последици по тялото му от пожара и е здрав. След като го стоплили, го пуснали. Запаленият от него огън унищожил дървената постройка от 40 кв. към пчелина, където се бил приютил.  Вътре имало и центрофуга, която била погълната от стихията. Това не бил първият път, в който бездомникът се самонастанявал в студовете в чужди имоти и правел бели.

От областната пожарна в Разград съобщиха, че от петък насам, когато районът попадна в снежен капан, са спасили над 50 човека. Повечето пренебрегнали предупрежденията да не тръгват на път и рискували живота и здравето си. Хората са измъквани от попаднали в преспи коли. Имало дори закъсал трактор, който тръгнал да кара нафта за птицеферма. Вадили са и автобус със смяна за фабрика, която нямало как да стигне до работните места.

Пациенти на хемодиализа пък отказвали да останат в болниците и подписвали декларации, че искат да си ходят. Ден по-късно се налагало техника и спасители да пробиват пътищата към тях, за да ги връщат обратно в болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България