Безконтактно зареждане на батерията

Системата се монтира в гараж или на паркомясто

BMW е първият автомобилен производител, който започва да предлага система за индуктивно зареждане на батерията. Новият пакет ще бъде наличен като допълнително оборудване за хибридния модел 530е iPerformance, който разполага със системна мощност от 252 конски сили и максимален въртящ момент420 Nm.

Комплектът за безконтактно зареждане се състои от две части. Единият модул Car Pad се инсталира в автомобила, а другият модул Ground Pad се монтира на пода в гаража или на открито паркомясто. Между двата компонента се осъществява безжичен трансфер на енергия чрез електромагнитно поле. Процесът се активира тогава, когато колата заеме позиция над инсталирания в настилката модул и водачът изключи двигателя.

Системата за безжичен заряд има капацитет от 3,2 киловатчаса. Чрез нея високоволтовата батерия на BMW 530е iPerformance се зарежда напълно за период от три часа и половина. Когато зарядният процес завърши, системата се изключва автоматично. Електрониката на автомобила подпомага водача при маневрата за заемане на точната позиция за индуктивното зареждане на батерията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили