Безплатни очни консултации в община "Родопи" от 9 до 30 май

Безплатни очни прегледи и консултации за жителите на селата от Община "Родопи" от 9 до 30 май организират лекарите от отделението по очна хирургия във верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив.

Линейка, оборудвана със съвременна апаратура - тонометър за измерване на вътреочното налягане, микроскоп за оглед на преден и заден очен сегмент и специален апарат за визуализация на заден очен сегмент, ще посети последователно Белащица (9 май), Ягодово (10 май), Крумово (11 май), Брестник (12 май), Цалапица (15 май), Кадиево (16 май), Оризари (17 май), Храбрино (18 май), Устина (19 май), Брестовица (22 май), Първенец (23 май), Марково (25 май), Златитрап (26 май), Браниполе (29 май).

За удобство на жителите прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по селата в подготвени за целта помещения, като при нужда пациентите ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация. Три седмици ще продължи съвместната благотворителна кампания на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и кметство "Родопи".

Тя ще приключи на 30 май, когато консултации за служителите на общината ще се проведат в Пловдив в сградата на администрацията. Близо 24 000 жители от община "Родопи" ще имат възможността безплатно да се консултират с водещи специалисти в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони