Безплатни прегледи в 8 отделения в Деня на отворените врати в болницата в Горна Оряховица

Безплатни прегледи ще бъдат правени в сряда в осем отделения в Деня на отворените врати в  МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица.  Инициативата е част от проявите по повод 120-годишнината на здравното заведение.

В Деня на българския лекар - 19 октомври консултации ще дават гастроентеролог, специалист УНГ, офламолог, гинеколог и ендокринолог. Желаещите могат да бъдат прегледани и консултирани още от кардиолог, педиатър и хирург.

В празничния ден, МБАЛ "Св. Иван Рилски" ще посетят представители на ръководството на Община Горна Оряховица, за да поздравят персонала на здравното заведение. В навечерието на Деня на българския лекар със символично тържество бе открит обновения санитарен възел на Детско отделение на болницата.

Управителят на лечебницата д-р Иван Иванов и персоналът на отделението посрещнаха двамата представители на немската благотворителна организация "Помощ за България", които осигуриха 12 000 лева за основния ремонт. Председателят на организацията Юрген Мюлер и съпругата му Риа бяха придружавани от българския сътрудник Изабел Шимидова. Санитарните възли и банята са с изцяло подменени облицовки, монтирани са нови мивки, душове, санитарен фаянс, както и окачени тавани с нови осветителни тела. Юрген Мюлер посети болните деца в отделението и ги зарадва с малки подаръци. Лекарите и медицинските сестри посрещнаха гостите с торта, а д-р Иванов благодари на немските дарители и им подари икона с лика на Свети Иван Рилски - патрона на здравното заведение заведение.

За организацията "Помощ за България" това е началото на сътрудничеството с горнооряховската болница. Германците вече обсъждат с д-р Иван Иванов възможността за реновиране на детската млечна кухня в здравното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България