Безплатни работилници се организират за децата на Стара Загора

Над 30 културно-образователни инициативи за деца се организират в Стара Загора на 29 и 30 юни в рамките на детски панаир. Проявата е с вход свободен, благодарение на подкрепата на Община Стара Загора, и се реализира от Фондация „Изиарт”.

Работилниците ще се провеждат между 10:00 и 18:00 часа в парк „Пети октомври”, както и в Регионален исторически музей, където са предвидени специално изработени игри.

Освен работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени ателие по цианотайп или фотограма – атрактивна фотографска техника със слънце, както и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит.

Организаторите предлагат и атрактивна програма за сцената - музика, танци и игри за най-малките. В събота преди обяд на откритата сцена в централния парк ще има представление на Бургаски куклен театър. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която децата ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони