Безплатни телевизори за хиляди белгийци

За хиляди белгийци радостта от третото място на националния отбор на Мондиал 2018 бе двойна. Първо „червените дяволи“ победиха Англия в малкия финал с 2:0 и подобриха най-силното си участие на световно. Досега рекордът бе четвърто място през 1986-а.

За многобройни фенове вторият гол на Еден Азар бе със златна стойност. Той бе под №16 за Белгия на мондиала. И прониза в сърцето местна компания за продажба на електроуреди „Крефел“, която направи сериозна кампания преди турнира – ако „дяволите“ вкарат повече от 15 пъти, купените телевизори са безплатни. Веднага след победата от фирмата разгласиха чрез туитър, че всеки фен може да отиде в някой от магазините, за да получи парите си или ваучър за нови продукти.

В същото време след мача Азар намекна за раздяла с „Челси“. „След шест фантастични години на „Стамфорд Бридж“ може би е време за ново предизвикателство – каза белгийският капитан. – Сега ще решавам дали ще остана или ще напусна. Вие знаете къде бих отишъл.“

Азар никога не е криел симпатията си към „Реал“. Като малък идолът му е бил Зинедин Зидан. Няколко пъти в последните години „Реал“ се опитваше да говори с „Челси“ за белгиеца, но винаги чуваше твърдото „Не“ от Роман Абрамович. След като назначи Маурицио Сари за нов треньор, руският олигарх иска да започне нова ера на „Стамфорд Бридж“. И може тя да не е свързана с Азар.

„Еден е един от най-завършените футболисти в модерния свят – каза Роберто Мартинес, треньорът на Белгия. – Може да играе във всеки отбор. Феноменален е, когато трябва да излезе един срещу един. Чете играта, лидер е, вкарва голове и асистира на други. Със сигурност може чудесно да смени Кристиано Роналдо в „Реал“.“

Според медиите в Испания именно Азар е сред топ вариантите пред новия треньор на „кралете“ Хулен Лопетеги. И много по-лесно би бил привлечен отколкото Неймар и Килиън Мбапе, които са в „Пари Сен Жермен“.

На Мондиал 2018 Азар бе замесен в седем от 16-те белгийски попадения. Сам вкара три и подаде за други четири. С подобна статистика в историята на Белгия се гордее единствено Ян Кулеманс от световното в Мексико през 1986-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят