Безработен остана без покрив, нарочно подпалил дома си

Снимка: Архив

И палеж на входна врата разследва полицията в Попово

Два палежа, на къща в града и метална врата в село Светлен, разследва полицията в Попово. Първият на практика е унищожил къща от 90 кв и е прескочил в новострояща се сграда в съседство, където изгорели 25 кв покрив.

За палежа е задържан собственикът на част от имота, 50-годишен мъж, който залял стаите с бензин и драснал клечката. Това е станало още в петък сутринта, но полицията в Търговище съобщи за палежа в понеделник.

Освен стаите, в които живеел подпалвачът, изгорели и помещения, които бил продал на други хора. Изтъргувал част от имота, за да си набави средства за ежедневието, тъй като бил безработен и нямал доходи. Преди това роднини се смилявали над него и му давали пари, за да не гладува. Като спрели да го подпомагат, продал част от имота и взел парите, които също свършили.

Полицията е в недоумение защо мъжът е подпалил единственото си жилище, в което изгоряла покъщнината му и сега останал и без покрив над главата. Той не можел да даде смислено обяснение какво и защо е направил, така му било дошло отвътре, заявил лаконично. Разследващите пък уточняват, че мъжът няма психични проблеми, нито е алкохолик. Бил е задържан за едно денонощие и в последствие му е наложена забрана да напуска страната, тъй като имало данни, че ще опита да замине за чужбина, където от години била сестра му.

Още един странен палеж разследват полицаите от Районното управление в Попово, като вторият случай е в село Светлен, където към 20 часа в неделя бил направен опит да бъде запалена входна врата и каменна ограда на имот на 78-годишен мъж. Вратата, която била метална и оградата около нея, били залети с бензин, който изгорял и с това приключил опитът. Останали само опушени врата и ограда, където е горяло.

Нямало никакви предполагаеми мотиви за палежа, тъй като възрастният стопанин бил тих и кротък човек, нямал пререкания, нито спорове за имоти и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони