Безработна привлече 110 000 лв. от чужбина

Безработна майка си осигури доход от над 110 769 лв. за четири години, без да се труди. Сълзица Василева/30г./ от шуменското село Жилино привлякла парите от девет държави - Гърция, Швейцария, Германия, Кипър, Замбия, Канада, Нидерландия, Великобритания, Австрия, на нейно име имало вноски даже от българи. Не е установена никаква роднинска връзка на Сълзица с многобройните вносители на средства на нейно име, за да се приемат те като дарители. Сумите в евро и лева постъпвали чрез „Уестърн Юнион” от 2012 до 2015 г., а на следващата данъчните я изловили и сложили край на потока от необлагаеми доходи, изработени явно с ало-ало забулди на щедри мъже.

За недеклариране на приходите и избягване на плащане на данъци в големи размери - 11 076 лв., жената е наказана условно с 1,4 г. затвор при 4-годишен изпитателен срок и 500 лв. глоба от Окръжния съд в Шумен. Освен за данъчното прегрешение, Сълзица е наказана и заради неверни декларации пред Социални грижи - че има нулеви доходи и така получила неправомерно 2 460 лв. за отглеждане на малко дете. Недоволна от високото наказание тя го обжалвала пред Апелативния съд във Варна, но преди дни оттам са потвърдили присъдата.

Установено е, че понякога вместо Сълзица до гишето за пари стигал мъжът, с който съжителствали на семейни начала в село Жилино допреди 2 години. Той участвал само, когато тя била възпрепятствана да положи подпис под документите. Сълзица получавала по около 70 превода годишно и имала трайно препитание. Според магистрати, такова облагодетелстване е особено характерно за Североизточна България и с висока обществена опасност.

Алоджийката има възможност да обжалва потвърдената присъда пред последна върховна инстанция. Нейното желание е да отпадне глобата, защото вече е неплатежоспособна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България