Безработна, с укрити над 110 000 лв. доходи, отива на съд за данъчни задължения

Поредна безработна, изкарала над 110 000 лв. чрез умела комуникация с граждани от Турция, Русия, Швейцария и Либия, отива на съд за укрити доходи и невнесени данъци. По обвинение на Окръжна прокуратура в Разград на съд е дадена 37-годишната Г. Р. от село Ясеновец. От 2010 до 2013 г. тя получила множество парични преводи в евро и долари. Левовата равностойност на всички била 110 195 лв. Тя не е подавала декларации за получените от чужбина доходи и съответно те не са били облагани. Данъчните й задължения са 10 138 лв., уточняват от Апелативна прокуратура във Варна.

В началото на получаването на преводите, тя вече разполагала със среден доход от над 1500 лв., но това не й попречило да поиска и помощ за отглеждане на детето си, като декларирала, че няма никакви пари.

По време на досъдебното производство жената не е дала никакви обяснения за начина, по който е успяла да измъкне парите от турскоговорящи мъже от различни страни. Комуникацията е поддържана по интернет.

Вероятно и в този случай става дума за т.нар. „виртуални булки”, които омайват мъже с обещания за любов и други екстри. Чужденците им пращат средства, за да решават социални и здравни проблеми.

От прокуратурата уточняват още, че няма данни жената да е работила някога. Водела се самотна майка, с едно малолетно дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България