Безработни се клаха след запой в балканско село

Снимка: Архив

Двама приятели – самотни и безработни, се скарали след общ запой и се сбили в планинско село край Монтана. Единият с нож, а другият с дървен кол в ръце си нанесли тежки рани и само намесата на местен жител предотвратила смъртен изход от схватката. Ранените побойници са в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък 59 годишният Радомир К. и 55 годишният Яким А. от село Чемиш запили още от сутринта. Двамата мъже от години били без близки и без работа, изхранвали се с труд из дворовете на съселяни и често сядали да се почерпят заедно. След няколко питиета до обед на 8 декември приятелите се скарали и се хванали за гушите. Радомир измъкнал нож и го забил в лявата част на гърдите на Яким. Раненият обаче успял да грабне кол и го стоварил върху главата на противника си. Радомир паднал и Яким го ударил още няколко пъти с дървото в главата. После взел ножа и с думите „Сега ще те заколя!” се навел над приятеля си. За щастие от съседна къща се притекъл Пламен С. и успял да спре клането.

Двамата ранени мъже са настанени в болницата в Монтана, Радомир – с фрактури на черепа, а Яким – с контузия на белия дроб. Животът им не е в опасност.

По случая е започнало досъдебно производство. Побойниците ги грози затвор до 6 години за причиняване на средни телесни повреди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България